Megélhetés Németországban

Németország munka és megélhetés szempontjából is meglehetősen előnyös választás annak, aki úgy dönt, hogy külföldön szeretne elhelyezkedni. Ez az ország jó gazdasági helyzettel rendelkezik, nem jellemzik különösen szélsőséges éghajlati viszonyok, ezen kívül itt található Európán belül az egyik legsűrűbb, személygépkocsiknak ingyenesen igénybe vehető autópálya-hálózat. Mindezen kívül ebben az országban a tömegközlekedés fejlesztésére is nagy figyelmet fordítanak. A légi közlekedéssel kapcsolatban pedig megjegyezhetjük, hogy Németországban jelenleg több mint 50 repülőtér üzemel.

Német munka

Német munka

 

 

Munka Németországban

Németország rengeteg lehetőséget tud nyújtani azoknak, akik vállalják az ekkora váltással járó minden kockázatot, és legalább alapszinten beszélnek német nyelven, azonkívül rendelkeznek azokkal a dokumentumokkal, papírokkal, amelyek az ott-tartózkodáshoz szükségesek, és magukra tudják venni az elutazás költségének anyagi terhét, ami természetesen bőven meg fog térülni miután az illető elkezdi a németországi munka végzését és megkapja első fizetését. A társadalombiztosítással kapcsolatban érdemes tudni, hogy a munkavállaló munkába állásakor a munkaadó köteles őt bejelenteni a társadalombiztosítással foglalkozó intézményekhez. A munkavállalót ezeken a helyeken beregisztrálják és az általuk nyilvántartott biztosítási időszakok és fizetések alapján kell fizetnie a járulékokat.

 

Ezek a járulékok általában a fizetés 12.5 %-át teszik ki, és a munkavállaló a munkáltatóval együtt fizeti, bizonyos részét a fizetésből levonva. A nyugdíjbiztosító pedig a nyugdíj járulékának felét állja. A német munkát végzőkön kívül a diákok, a nyugdíjasok és az ő családtagjaik is jogosultak betegbiztosításra, többek között. A betegbiztosítás különféle juttatásokkal jár, mint például a megelőző orvosi vizsgálat, házi- és fogorvosi kezelések, gyógyszerek,kórházi kezelés finanszírozása, és bizonyos feltételek teljesülése mellett otthoni ápolásban való segítség.

Hegesztő állás Németországban

Hegesztő állás Németországban

Max-Service

 

Cégünk, a Max-Service Kft segítségének igénybe vételével jelentősen leegyszerűsíthető a német munka szerzésére irányuló nehézségek leküzdése. Ha úgy érzi, érdemes megpróbálkoznia a németországi munkavállalással, szerencsét szeretne próbálni egy jó helyzetben levő európai országban, jól fejezi ki magát németül vagy esetleg mindig ez volt az álma – nincs oka tovább várakozni! Négy egészen könnyedén végrehajtható lépés megtételével a német munka valósággá válhat az Ön számára is. Első körben egy jelentkezési lap kitöltését kell elvégeznie rögtön azután, hogy kiválasztotta és megjelölte az Ön preferenciáinak, kitűzött céljainak és végzettségének megfelelő iparágat.

 

Ezt a kitöltött jelentkezési lapot elemzik munkatársaink a második lépésben, amely elemzés során kiválasztják az adatbázisunkban található németországi munkalehetőségeket, amelyek az Ön által megjelölt kritériumoknak eleget tesznek. Ezen összevetés eredményéről Önt e-mailen keresztül tájékoztatják. A részletek megbeszélése, egyeztetése és a megkövetelt dokumentumok meglétének biztosítása után kerül sor a munkaszerződés kötésére. Mindössze ennyi szükségeltetik az áhított németországi munka megszerzéséhez. Cégünkön keresztül különböző német munkákat szerezhet, példának okáért elhelyezkedhet az egészségügyben, dolgozhat ápolóként, idős embereket segítve otthonukban, vagy dolgozhat CNC esztergályosként, CNC marósként, karosszérialakatosként, autószerelőként vagy autófényezőként.