Budai magyar nyelviskola

Learning Hungarian

Nyelviskolák és magántanárok értékelésével foglalkozom egy újságnál. Az én reszortom az, hogy független és minél tárgyilagosabb véleményt alkossak az iskolák módszereiről, véleményezzem azokat a tanárokat, akikről rosszakat vagy éppen nagyon jókat lehet hallani és ezeket egy csoportba gyűjtve, kereshető formában megjelentetjük időről időre.

Hogyan találjak egy profi magyar nyelvtanárt?

Most éppen a magántanárokon van a sor, és a listám élén a LearningHungarian.hu oldalon tanító Fazekas Éva a következő „áldozatom”. Mind minden esetben ilynekor is teljesen inkognitóban érkezem, jelen esetben külföldi, itt dolgozó embert alakítva, annak érdekében, hogy minél többet megtudhassak erről az új magántanárról.

Ahogy a honlapján is fel van tűntetve az első óra ingyenes, amely már eleve egy elég nagy magabiztosságról és hozzáértésről tanúskodik, hiszen ki az a mai világban, aki ezt be meri vállalni. Csak az, aki annyira biztos magában, hogy teljesen magabiztosan teszi a dolgát és tök nyugodt abban a vonatkozásban, hogy az aki vele tanul, az nála is fog maradni. Na ez az, amit le fogok tesztelni.

Nyelvtanulás gyorsan és hatékonyan

Felhívtam Évát és kértem egy időpontot, ami érdekes módon már csak a két hét múlva lévő keddi nap volt. A sztorim az volt, hogy Angliából jöttem, itt dolgozok és úgy néz ki, hogy a megbízatásom hosszabb távra szól, ezért szeretnék minél jobban megtanulni a www.learninghungarian.hu oldalon. És lehetőség szerint minél gyorsabban. Azt mondta Éva, hogy erre minden esély megvan, mennyire beszélek egyáltalán. Erre tört magyarsággal mondtam egy-két megmosolyogtató mondatot, és akkor mondta, hogy gyakorlatilag teljesen kezdő szinten vagyok.

Átbeszéltük a menetrendet és azt, hogy milyen tananyagokból, milyen tempóban fogunk haladni és hogy ő miként látja, mennyire gyorsan fogom elérni a könnyed és laza társalgási magyar szintet. Annyira őszinte, empatikus és szimpatikus volt, hogy egyszerűen nem bírtam tovább, és felfedtem kilétemet. És ami még szimpatikusabbá tette, hogy egy árva szóval nem sértődött meg, nevetett egy jót és hátradőlt, hogy volt egy sanda gyanúja, hogy valami nem stimmel, de így most már ő is lazábban és könnyedebben vette az ottlétemet. Hosszasan beszélgettünk mikor kezdte, hogyan tanult meg ennyire tökéletesen angolul, mert hogy ugyebár én egy angol csóka voltam álcából – és tényleg elképesztően anyanyelvi szinten beszélt angolul – mióta tanít külföldieket és hogy jött az ötlet, hogy az internetet is kihasználja.

Erre elmesélte, hogy a barátja ezekkel foglalkozik és gyakorlatilag az ő ötletére készült el ez az oldal és lett kitalálva az első óra ingyenes behívó ajánlat. Mondta, hogy az eddigi pár hét tapasztalata alapján, az ingyenes órát követően 10-ből 10 ember maradt nála, aminek az okát ő ugyan csak sejti, de én biztosan tudom. Egy fantasztikusan kedves, elképesztően profi magyar tanár és az a budai környezet ahol tanít, pedig mesés! Így teljes nyugalommal ajánlom bárkinek, aki tökéletes magyarsággal szeretne beszélni nagyon rövid időn belül.